Audi Q3 – cena i osobine

audi Q3 cena
Foto: Pixabay.com

U zavisnosti od godišta cena Audi Q3, SUV modela nemačkog proizvođača koji je prvi put predstavljen 2011. godine, je u rangu pristupačne.

Q3 je porodični i jedan je od specifičnijih modela Audija.

Najnovija verzija ima mnogobrojnte talente. Odmah je zapažen luksuznim izgledom, prostranošću, kvalitetnom izradom i voznim osobinama.

Ovisno o položaju stražnje klupe i naslona prtljažnik nudi maksimalni kapacitet od čak 675 litara. S preklopljenim naslonima dostupan je kapacitet od čak 1525 litara.

Po konturama da se naslutiti da Auti Q3 ima quattro genetiku. Maske lukova točkova različite boje naglašavaju offroad izgled. 

Novi Audi Q3 pozicionira se u višem segmentu kompaktnih SUV vozila zahvaljujući svojim velikim dimenzijama. Kao što je tipično za ovaj segment, ovaj model nudi udoban ulazak u vozilo i dobru preglednost, ali istovremeno i sportski položaj sedenja.

Oprema u Audiju Q3

Od opreme tu su brojna infotainment rešenja, digitalni kokpit, ekran osetljiv na dodir itd. U kombinaciji s opcijskim komfornim ključem moguće je otvaranje i zatvaranje poklopca prtljažnika pokretom stopala.

Inteligentni sistemi asistencije pomažu vozaču prilikom gradske vožnje, putovanja ili parkiranja.  Karakteristika novog Audija Q3 može se po želji promeniti preko sistema vozne dinamike Audi drive select zavisno o situaciji u vožnji, uslovima na cesti ili ličnim potrebama.

On nudi šest profila – od naglašeno komfornog preko posebno učinkovitog do izrazito sportskog.

Audi nudi kupcima ovaj model sa brojnim dodacima.

S-line ima istaknutiji sportski izgled, a detalji su naglašeni bojom. Ima sportsku suspenziju, točkove od 20 inča i Matrix LED svetla.

Foto: Shutterstock

Audi Q3 – cena

Cena Audi Q3 je od 34.000 evra za Q3 35 TFSI u rasponu do 46.000 za Q3 S line 45 TFSI quattro verziju. Između su TDI, TDI QUATTRO, Advanced i više S line verzija.

Audi Q3 u vožnji deluje čvrsto i utegnuto vrlo utegnut, pruža dosta udobnosti za jedan mali SUV.

Eelektronski programi stabilnosti najviše su napravljeni za zimske uslove i retko ćete ih koristiti.

Za vozače koji vole dinamiku vožanje može delovati dosta umirujuće.

Stručnjaci za polovnjake tvrde da Audi Q3 zbog svog dizajna i danas deluje sveže i to poboljšava njegov ugled i šanse kada je prodaja u pitanju.

Veliki plus je  održavanje, u kojem nema nekih velikih mana,  zato jer je njegova mehanika dobro poznata otprije.

Navodi se da je od svih Audija, na tržištu polovnih najlakše pronaći “Q3 u boji”, odnosno da nije sivi, srebrni, crni ili beli.

Prema dimenzijama i načinu na koji vozi, Q3 može biti funkcionalan porodični automobil praktičnog karaktera.

Cene polovnih Audi Q3

Za model iz 2019 god, koji na satu ima 40.000 km, sa benzincem (1.5 – 150 KS) izdvojićete oko 32.000 evra

Za dizel 2.0 sa 190 KS, oko 40.000

Nešto starij, dizel iz 2013 godine može se pazariti već za oko 16.000 evra.

Modeli koji su prešli 150 i više hiljada kilometara, 2014. godište, još sa benzinskim motorom imaju i manju centu, ispod 10.000.